Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου
Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου 1 Annie Sloan Greece

Από τους εκπροσώπους της Annie Sloan, Ανθή Λαμπρινού – Πάνος Σίμος
Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου 2 Annie Sloan Greece

L’Arte Tua (Mυτιλήνη)

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου 3 Annie Sloan Greece

Τον καθρέφτη τον αποκτήσαμε πριν αρκετό καιρό. Είναι αντίκα και φτιάχτηκε πριν από τουλάχιστον 80 χρόνια. Την παλαιότητά του μας την επιβεβαιώνει η συγκεκριμένη τεχνική δεσίματος της κορνίζας επονομαζόμενη μόρσα (δάγκωμα), που είναι χαρακτηριστική αυτής της περιόδου. Το χρυσό κορδόνι που τον διακοσμεί και μοιάζει με κομπολόι είναι φτιαγμένο στον τόρνο.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου 4 Annie Sloan Greece

Ο καθρέφτης πριν αγοραστεί είχε συντηρηθεί σ’ ένα πρώτο βαθμό. Τον περιποιηθήκαμε λίγο παραπάνω με ξυλόστοκο αλλά αφήσαμε κάποιες φθορές για να διατηρήσουμε την αίσθηση του παλιού. Στη συνέχεια τον τρίψαμε με γυαλόχαρτο και ντουκόχαρτο για να λειανθεί.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου 5 Annie Sloan Greece

Η κορνίζα πριν περαστούν τα φύλλα χρυσού βάφτηκε με μίξη Primer Red, Honfeur και Graphite. Το πλαϊνό μέρος της κορνίζας βάφτηκε κι αυτό. Το πίσω μέρος περάστηκε με βερνίκι εμποτισμού ξύλου. Τα δύο χαλκαδάκια για κρέμασμα τρίφτηκαν με γυαλόχαρτο για να γυαλίσουν.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου 6 Annie Sloan Greece

Μ’ ένα μαλακό πινέλο απ’ τη σειρά πινέλων λεπτομέρειας της Annie Sloan, περάστηκε η επιφάνεια της κορνίζας με την ειδική κόλλα Gold Size (η εφαρμογή της κόλλας έγινε τμηματικά) για να υποδεχτεί τα φύλλα χρυσού Metal Leaf Booklets/Transfer. Βάλαμε ταλκ στα χέρια για να μην κολλάνε τα φύλλα χρυσού και τα κόψαμε στο πλάτος περίπου της κορνίζας με ένα νυστέρι. Τα κομμάτια που περισσέψαν από τα φύλλα χρυσού χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουνε ατέλειες και κενά. Για την επιχρύσωση χρησιμοποιήσαμε επίσης πινέλο λεπτομέρειας.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου 7 Annie Sloan Greece

Για να δώσουμε την αίσθηση της παλαιότητας στην επιχρύσωση μετά την εφαρμογή του διάφανου κεριού για προστασία, περάσαμε και σκούρο κερί (Dark Wax). Και ιδού το αποτέλεσμα!

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου 8 Annie Sloan Greece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 
 
 

Product added!
The product is already in the wishlist!

Καλάθι

Κλείσιμο