Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ!

Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ!

Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ! 1 Annie Sloan Greece

Από την εκπρόσωπο της Annie Sloan, Μαριάνθη Κάρτα (Βόλος)

Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ! 2 Annie Sloan Greece

Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ! 3 Annie Sloan Greece

Πάντα με απασχολεί το ερώτημα του πως μπορεί ένα έπιπλο από καλό υλικό όπως το μασίφ ξύλο το οποίο όμως ακολουθεί μια εντελώς παρωχημένη μόδα όπως αυτή της δεκαετίας του ’90 και φοράει ένα κιτρινισμένο λούστρο πολυουρεθάνης να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο. Αυτός ο φτηνός μπουφές ήταν μια πρόκληση για εμένα.

Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ! 4 Annie Sloan Greece

Τον έβαψα πρώτα με Duck Egg Blue και από πάνω εφάρμοσα την τεχνική του wash με το Country Grey το οποίο έσβησε λίγο τη ζωντάνια του Duck Egg και το έκανε λίγο πιο ουδέτερο. Σε κάποια σημεία επέμενα με το βρεγμένο πανί και αποκάλυπτα ελάχιστο από το υπάρχον λούστρο.

Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ! 5 Annie Sloan Greece

Ήθελα μια διχρωμία η οποία θα έκανε το έπιπλο να δείχνει πιο στιβαρό και έτσι αποφάσισα να φτιάξω μια απομίμηση ξύλου και συγκεκριμένα εφέ ντεκαπέ δρυ στο καπάκι του.

Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ! 6 Annie Sloan Greece

Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ! 7 Annie Sloan Greece

Φυσικά ένα τέτοιο κομμάτι πάντα σε προβληματίζει για το τι θα κάνεις με το εσωτερικό του το οποίο είναι και η πιο πολλή δουλειά μιας και θέλει μόνωση στις ενώσεις μεταξύ μέσα και έξω και πολλές φορές είναι εκεί που συμβαίνουν τα ατυχήματα. Μια λύση είναι να συνεχίσουμε με το χρώμα βάφοντας μόνο τα πορτάκια και να αφήσουμε το εσωτερικό άβαφο στο χρώμα του υπάρχοντος λούστρου αν η απόχρωσή του ταιριάζει με το σύνολο. Αυτή δεν ήταν η περίπτωσή μας.

Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ! 8 Annie Sloan GreeceΈνα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ! 9 Annie Sloan Greece

Το έβαψα λοιπόν με Country Grey και Duck Egg Blue και δημιούργησα σεμεδάκια (σαν αυτά που θα έβαζε μέσα η γιαγιά μου) με στένσιλ. Επίσης έβαλα στένσιλ πιο μικρό στο πλαινό των συρταριών (το Arctic Poppy της Annie Sloan) το οποίο έβαψα με Burgundy για σπιρτάδα και ησύχασα λίγο με White wax κατευθείαν πάνω στο υπάρχον λούστρο.

Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ! 10 Annie Sloan Greece

Άλλη μια λεπτομέρεια ήταν τα πόμολα τα οποία έπρεπε να στολίζουν αλλά όχι να ξεχωρίζουν μιας και όλος ο μπουφές κινιόταν σε ήρεμες διακυμάνσεις. Τα υπάρχοντα ήταν πολύ λαμπερά και σε λάθος απόχρωση. Τι έκανα για να ταιριάξουν με Duck Egg Blue? Τα έβαψα με Duck Egg Blue, το οποίο τόνισα με Bright Gold και Copper Gilding Wax της Annie Sloan.

Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ! 11 Annie Sloan Greece

Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ! 12 Annie Sloan Greece

Ένα φοντάνακι θα πάρετε; Το έχω στον μπουφέ! 13 Annie Sloan Greece

Και βουαλά μπροστά μας βρίσκεται ένας καινούριος μπουφές.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΣΑΣ STOCKIST 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

 
 
 

Product added!
The product is already in the wishlist!

Καλάθι

Κλείσιμο