Έλα, κερνάω καφέ στην κουζίνα

Έλα, κερνάω καφέ στην κουζίνα
Έλα, κερνάω καφέ στην κουζίνα 1 Annie Sloan Greece
Από την εκπρόσωπο της Annie Sloan, Βιβή Κόντη (Κόρινθος)
Έλα, κερνάω καφέ στην κουζίνα 2 Annie Sloan Greece

Λίγο καιρό πριν, η κα Κατερίνα ήρθε στη Soffitta γιατί ήθελε να ανακαινίσει το σπίτι της με σκοπό να φιλοξενεί τα παιδιά και τα εγγόνια της που την επισκέπτονται τακτικά. Το σημαντικότερο για εκείνη ήταν να δημιουργηθεί ένας ζεστός χώρος κι ένα σημείο αναφοράς για την οικογένεια. Η αρμονία των χρωμάτων θα έδινε αυτό το αποτέλεσμα. Γι΄αυτό και η επιλογή τους έγινε με βάση τις αποχρώσεις του δαπέδου.

Έλα, κερνάω καφέ στην κουζίνα 3 Annie Sloan Greece

Για τα ντουλάπια της κουζίνας και τα σταθερά στοιχεία επιλέξαμε το French Linen που είναι εμπνευσμένο από το χρώμα των παλιών φυσικών λινών υφασμάτων και το Old Ochre που είναι ένα σκούρο κρεμ χρώμα. Ο συνδυασμός των δύο αυτών μας δίνει μια γλυκιά γκρι – μπεζ απόχρωση. Η μίξη των χρωμάτων έγινε σε ίσες ποσότητες.

Έλα, κερνάω καφέ στην κουζίνα 4 Annie Sloan Greece

Τα πορτάκια  ήταν ξύλινα σε πολύ καλή κατάσταση. Έτσι, καθαρίστηκαν πολύ καλά με σαπούνι και ξύδι, βάφτηκαν δυο χέρια χρώμα και κερώθηκαν με διάφανο κερί Clear Wax. Για καλύτερη προστασία περάστηκαν δύο χέρια κερί με διαφορά 24 ωρών.

Έλα, κερνάω καφέ στην κουζίνα 5 Annie Sloan Greece

Ο  χρωματισμός των ντουλαπιών έδωσε ένα τόσο κομψό κι εντυπωσιακό αποτέλεσμα που δεν χρειαζόταν να προστεθεί τίποτα επιπλέον!

Έλα, κερνάω καφέ στην κουζίνα 6 Annie Sloan Greece

Θέλοντας να κάνουμε την τραπεζαρία το κεντρικό σημείο του χώρου επιλέξαμε ένα ζωηρό χρώμα για το τραπέζι κι ένα πιο απαλό για τις καρέκλες. Το Scandinavian Pink ήταν ιδανική επιλογή. Το τραπέζι βάφτηκε δυο χέρια χρώμα, τρίφτηκε πολύ ελαφρά σε ορισμένα σημεία για να φανεί το σκούρο ξύλο και περάστηκε δύο χέρια κερί Clear Wax για καλύτερη προστασία.

Έλα, κερνάω καφέ στην κουζίνα 7 Annie Sloan Greece

Για τις καρέκλες  και τα υπόλοιπα έπιπλα του καθιστικού  χρησιμοποιήθηκε το Old Ochre. Βάφτηκαν δυο χέρια χρώμα και κερώθηκαν με διάφανο κερί Clear Wax. Για να δώσουμε λίγη έμφαση στο χρώμα περάσαμε διακριτικά λίγο σκούρο κερί Dark Wax.

Έλα, κερνάω καφέ στην κουζίνα 8 Annie Sloan Greece

Στο σύνολο, ο συνδυασμός αυτών των χρωμάτων έδωσαν στο χώρο τη φωτεινή και ζεστή ατμόσφαιρα που η κα Κατερίνα επιθυμούσε!

Έλα, κερνάω καφέ στην κουζίνα 9 Annie Sloan Greece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 
 
 

Product added!
The product is already in the wishlist!

Καλάθι

Κλείσιμο