Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα!

Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα!

Όταν τον Μάιο που μας πέρασε μου τηλεφώνησε η Λουίζα και μου ζήτησε να αναλάβω κάποια έπιπλα από το πατρικό της σπίτι γιατί το μετέτρεπε σε πολυτελείς σουίτες προς ενοικίαση, ενθουσιάστηκα!

 Ήρθε λοιπόν στο Art In Fact, ενθουσιασμένη κι εκείνη με το νέο της εγχείρημα αλλά και με τα χρώματα της Annie Sloan και τις δυνατότητες που δίνουν για να ανανεώσει κανείς τα παλιά του έπιπλα!

Το “Camara Suites”στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα αρχοντικά του Κάτω Κάστρου ή «Καμάρας» όπως αποκαλούμε οι ντόπιοι την παλιά πόλη της Άνδρου. Μάλιστα η ανέγερση του συγκεκριμένου αρχοντικού χρονολογείται της περίοδο της Ενετικής κατοχής στο νησί και κρύβει μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία μέχρι να φτάσει στα χέρια της σημερινής ιδιοκτήτριάς του. Αλλά και τι έπιπλα κρύβει αυτό το υπέροχο σπίτι με τη θέα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα!

Ξεκινήσαμε λοιπόν με πολλή όρεξη και με την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα Λάμπρου Σεκλιζιώτη από το γραφείο Team-S Landscape & Architecture που ανέλαβε την ανακαίνιση του αρχοντικού και που είχε ήδη μυηθεί στη μαγεία των χρωμάτων κιμωλίας Annie Sloan.

Τα πρώτα έπιπλα που ήρθαν στο Art In Fact ήταν τέσσερις καρέκλες που βάφτηκαν με Graphite, στα ανάγλυφα έγινε ένα ελαφρύ dry brushing με French Linen και τέλος σφραγίστηκαν με clear wax και black wax. Οι καρέκλες αυτές συνοδεύουν σύγχρονα κατασκευασμένα γραφεία μέσα στα δωμάτια, τα πόδια των οποίων επίσης βάφτηκαν με Graphite, σφραγίστηκαν με clear wax και μετά περάστηκαν με bright gold gilding wax πετυχαίνοντας έτσι μια παλαιωμένη χρυσή όψη.

Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 1 Annie Sloan Greece
Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 2 Annie Sloan Greece
Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 3 Annie Sloan Greece

Μετά ήρθαν άλλες τέσσερις καρέκλες με πολύ όμορφο σκάλισμα και ψάθα στο κάθισμα καθώς και ένα ιδιαίτερο τραπέζι σε σχήμα τιμονιού που ταιριάζει απόλυτα με τη ναυτική ιστορία του αρχοντικού αλλά και τη θέση του δίπλα στη θάλασσα. Αυτή η τραπεζαρία βάφτηκε με Old white έπειτα σφραγίστηκε με clear wax και dark wax αρκετά σβησμένο για να πετύχουμε μια διακριτική παλαίωση.

Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 4 Annie Sloan Greece
Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 5 Annie Sloan Greece

Το μπλε τραπεζάκι που το εμπνευστήκαμε φυσικά από το μπλε της θάλασσας αλλά και τον όμορφο πίνακα που στολίζει το χώρο, ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μου project! Βάφτηκε με Provence, Florence και Aubusson blue με την τεχνική blending, βάφοντας διαδοχικά και περνώντας το επόμενο χρώμα πριν στεγνώσει εντελώς το προηγούμενο πετυχαίνοντας μίξη των χρωμάτων πάνω στο ίδιο το έπιπλο. Μετά περάστηκε με clear wax και black wax σε σημεία για περισσότερη ένταση ενώ τα ανάγλυφα στα πόδια τονίστηκαν με την τεχνική dry brush με Provence.

Μια εξαιρετική συνεργασία με αποτέλεσμα που μας αποζημίωσε όλους!

https://www.facebook.com/TeamS.Landscape.Architecture/

Camara Suites

Φωτογραφίες: Αγγελική Στρατή

Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 6 Annie Sloan Greece
Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 7 Annie Sloan Greece
Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 8 Annie Sloan Greece
Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 9 Annie Sloan Greece
Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 10 Annie Sloan Greece
Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 11 Annie Sloan Greece
Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 12 Annie Sloan Greece
Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 13 Annie Sloan Greece
Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 14 Annie Sloan Greece
Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 15 Annie Sloan Greece
Ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα! 16 Annie Sloan Greece
https://www.facebook.com/AngelaStratiPhotography/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 
 
 

Product added!
The product is already in the wishlist!

Καλάθι

Κλείσιμο